Skip to main content

Eigenaren vakantiehuizen zijn woestenij op Waterpark Veerse Meer beu: ‘Driestar maakt mooiste park van Nederland’

25 februari 2020

De woestenij voor hun dijkhuizen zijn ze na acht jaar meer dan zat. Maar dat is niet de enige reden waarom de eigenaren zo laaiend enthousiast zijn over het plan van Driestar voor Waterpark Veerse Meer. ,,Dit wordt gewoon het mooiste park van Nederland.”

Voorzitter Henk Algra van Stichting Aqua Familia laat er geen twijfel over bestaan: ,,Het plan Driestar is geweldig voor ons, voor Middelburg, voor Walcheren, voor Zeeland. Omdat het landschappelijk goed wordt aangelegd en omdat het vele honderden banen oplevert.”

Verkeersproblemen zijn er nu al

Dat positieve geluid wil hij – tegenover alle twijfels en kritiek die de laatste tijd ook te beluisteren valt – graag laten horen. Daarom heeft de stichting, die de belangen van de 63 huiseigenaren behartigt, een brief gestuurd naar de gemeenteraad van Middelburg. Want de tegenstanders dreigen de overhand te krijgen in de publieke opinie, vreest de stichting. Verkeersproblemen, die zijn er nu al, zegt Algra. En van de ruim 13.000 ondertekenaars van een petitie tegen de bouw van Waterpark wonen de meesten niet in de buurt, merkt de stichting op.

Tijd dus voor een tegengeluid, als steunbetuiging aan Driestar, vindt Algra. ,,Wij hebben meegekeken naar de potentiële kopers van het park nadat het in 2015 failliet ging. Er was en is maar één partij die het op alle fronten goed aanpakt. De ideeën, de zorgvuldigheid, de landschappelijke inpassing, de werkgelegenheid. En wat ook heel belangrijk is: Driestar blijft eigenaar van het park. Het is geen projectontwikkelaar die het gebied verkavelt, er huizen opzet en daarna alles verkoopt. Driestar is heel serieus en gaat voor de lange termijn.”

Veel mooie verhalen gehoord

De dijkwoningen aan de rand van Waterpark Veerse Meer waren al klaar voordat het oorspronkelijke project failliet ging. Ze zouden één geheel gaan vormen met de rest van het project. ,,Dat zou al in 2012 klaar zijn. En in 2013 zouden de centrumvoorzieningen zoals restaurant, winkel en zwembad er zijn. Ach, we hebben in de loop der jaren al zo veel mooie verhalen gehoord”, verzucht Algra.

Intussen ligt er nog steeds een woestenij voor hun deuren. Wat Driestar wil bouwen, wijkt dan wel enorm af van wat er oorspronkelijk zou komen. ,,Maar wij denken dat we iets mooiers krijgen. Ruimtelijker, voor het publiek toegankelijk, met meer voorzieningen. Het wordt een grote stap vooruit.”

Dat is het zeker ook voor de eigenaren van de dijkhuizen. Dat zijn particuliere investeerders die niet wekelijks in hun huis verblijven. Negentig procent van hen verhuurt het aan toeristen. ,,Met meer voorzieningen voor de deur zijn de huizen beter verhuurbaar”, erkent Algra. ,,Wij zouden niet staan te juichen als het plan Driestar niet doorgaat. Dan komt er op het oude kleinere terrein iets ander met veel dichtere bebouwing.”

Bron: https://www.pzc.nl/walcheren/eigenaren-vakantiehuizen-zijn-woestenij-op-waterpark-veerse-meer-beu-driestar-maakt-mooiste-park-van-nederland~a59e0599/