Skip to main content

PZC artikel vliegveld Midden-Zeeland

Baan vliegveld Midden Zeeland wordt gedraaid, en dat was 35 jaar geleden al voorzien

In 1988 al werd ingezien dat het draaien van de landingsbaan van vliegveld Midden-Zeeland goed zou zijn voor de rust en veiligheid van toeristen. Nu gaat het eindelijk gebeuren.

Zeeland Airport BV – de exploitant van Vliegveld Midden-Zeeland – heeft officieel de aanvraag ingediend om de baan te mogen verleggen. Die ligt nu van oost naar west, evenwijdig aan de gebouwen ernaast. De nieuwe baan ligt straks van noordoost naar zuidwest: als je op de klok kijkt, van 2 naar 8 uur.

Waarom is dat zo belangrijk?

Omdat de vliegtuigen dan niet meer over de recreatiegebieden ten westen van het vliegveld komen. Daar komt Waterpark Veerse Meer op de plek van de vroegere camping De Witte Raaf, en daar liggen Oranjeplaat, een hotel, een jachthaven. De vliegtuigen kunnen voor overlast zorgen (door hun geluid) en voor onveiligheid, mocht er iets mis gaan. In 2013 stortte een vliegtuigje neer op een terrein naast de Witte Raaf, waar straks een deel van Waterpark Veerse Meer ligt. Straks vliegen piloten schuin naar het zuidwesten weg, om Waterpark en Oranjeplaat heen.

Lees meer op pzc.nl

Bron: pzc.nl