PZC interview met Gerro Vonk

8 november 2019

In de dorpen rond Waterpark Veerse Meer gaan veel meer auto’s rijden als het vakantiepark af is. Maar ook zonder hun park wordt het veel drukker in Arnemuiden, Lewedorp en Wolphaartsdijk, stelt Driestar-directeur Gerro Vonk. ,,Er zijn nu al problemen die om een oplossing vragen.”

Deze week zijn meerdere werkgroepen met onder meer omwonenden aan de slag gegaan om oplossingen te bedenken. ,,Twee voor het landschap en vijf voor het verkeer”, zegt Gerro Vonk. ,,Er zullen allerlei vragen onze kant op komen en we gaan zelf ook initiatieven nemen om de verkeersstromen te verminderen. Misschien kunnen we wel met een elektrische boot gaan varen om gasten van het park naar de kust te brengen.”

Creativiteit is geboden. Het verkeersonderzoek dat een week geleden naar buiten kwam, laat zien dat de huidige problemen in Arnemuiden en Wolphaartsdijk nog groter gaan worden en dat Lewedorp een nieuw knelpunt wordt. Maar Lewedorp mag niet de dupe worden van iets dat in een andere gemeente gebeurt, reageerden de gemeente Borsele en de dorpsraad Lewedorp al. En in Arnemuiden leverde een petitie tegen Waterpark Veerse Meer al voordat het verkeersonderzoek klaar was, ruim 13.000 handtekeningen op.

Bron: https://www.pzc.nl/walcheren/directeur-gerro-vonk-van-waterpark-veerse-meer-drukte-in-dorpen-is-er-ook-zonder-driestar-al~a8100125/